• KeurSolar zonnepanelen
  • KeurSolar zonnepanelen
  • KeurSolar zonnepanelen
  • KeurSolar zonnepanelen
  • KeurSolar zonnepanelen
U bent hier:

Veelgestelde vragen over KeurSolar zonnepanelen

Zonnepanelen van KeurSolar, een goede aanschaf!Wat is zonnestroom?

Zonnestroom is elektriciteit die opgewekt wordt met behulp van zonlicht. Een andere veelgebruikte term voor zonnestroom is PV. PV staat voor het Engelse Photo Voltaic. Zonnestroom kan voor alle toepassingen in huis worden gebruikt.  Naast deze vorm van zonneenergie kennen we ook de termische zonnenergie, hierbij wordt de zonnewarmte gebruikt voor bijvoorbeeld het opwarmen van water. Dit is de zonneboiler.

Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die naast elkaar in een weerbestendig frame worden geplaatst. Zonnecellen worden gemaakt van silicium. De grondstof van silicium is zand en dat is in overvloedige hoeveelheden aanwezig op aarde. Het meest gebruikte type zand heet ‘polykristallijn silicium’. Panelen die hiervan zijn gemaakt zijn blauw van kleur. De monokristallijn panelen hebben vaak een donkere kleur.

Deze zonnecellen vangen licht op, en zetten dat om in gelijkstroom. Via een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, die gelijk in huis gebruikt kan worden. Wij verkopen omvormers van de merken SMA, KOSTAL en Mastervolt. Eventueel te veel opgewekte energie wordt terug geleverd aan het energienet.

Wat is Wattpiek (Wp)?
Wp is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren onder ideale omstandigheden. In Nederland komen deze ideale omstandigheden nauwelijks voor. Eén Wp levert ongeveer 0,85 Kwh als uw panelen zuid zijn gericht onder een hoek van tussen de 20 en 40 graden met de horizon. Dit netto rendement verschilt erg per paneel. Ook hoge Wp kunnen voor een lagere kWh zorgen. Op langere termijn worden de verschillen tussen panelen nog groter en zegt Wp niets over de netto geleverde energie door uw zonnestroomsysteem.

Werken zonnepanelen alleen als de zon schijnt?
Nee, ook met bewolkt weer, zon achter de wolken en in de winter leveren zonnepanelen stroom. Daglicht is voldoende. Zonnepanelen werken bij alle temperaturen, dus ook als het vriest.

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?
Nee, je kunt zonnepanelen zonder vergunning plaatsen. Een uitzondering hierop vormen monumenten en woningen binnen een beschermd dorps/stadsgezicht.

Zie het hele document over vergunningen op: www.omgevingsvergunning.nl/nieuws/972/brochures-vergunningvrij-bouwen-voor-particulieren.htm en ga naar de pdf Informatieblad zonnepanelen.

Kunnen zonnepanelen op elk dak geplaatst worden?
Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als een plat dak geplaatst worden. Optimaal is een dak op het zuiden met een helling van circa 35 graden. Ook daken naar het oosten en westen leveren nog 90% van het rendement op. Op een dak gericht op het noorden is het plaatsen van zonnepanelen minder zinvol.

Moeten zonnepanelen schoongemaakt worden?
In principe hoeven zonnepanelen niet schoongemaakt worden, ze worden gereinigd door de regen. Lees hier meer over het onderhoud van zonnepanelen.

Hoe lang duurt de installatie van zonnepanelen?
In het algemeen duurt het plaatsen van zonnepanelen maximaal een dag. Ook de omvormer en de bekabeling worden dezelfde dag geregeld. De aansluiting op het elektriciteitsnet kan dezelfde dag of enkele dagen later plaatsvinden.

Vergt het hele systeem onderhoud?
Nee, in principe behoeven de HR panelen geen onderhoud, noch de omvormer. Door jaarlijks uw opgewekte energie te registreren, kunnen wij monitoren of uw systeem nog optimaal functioneert.

Wat is de salderingsregeling?

Deze wettelijke regeling houdt in dat u de door u opgewekte energie aan het energienet kan terug leveren (ongeacht bij welke energiemaatschappij u zit) en daar op een ander tijdstip weer uw energie aan kunt onttrekken. Uw opbrengsten en uw kosten worden dus gesaldeerd. Kortom, echt alle door u geproduceerde energie kan u dus echt gratis consumeren, ondanks dat u wel gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Wanneer u jaarlijks meer levert dan afneemt, dan krijgt u van de meeste energiemaatschappijen tussen de 6 en 9 cent uitbetaald per geleverde kWh.

Als de stroom uitvalt, krijg ik dan toch energie via mijn zonnepanelen?
Nee, de zonnepanelen zijn gekoppeld aan het electriciteitsnet, de opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan het net en de door u gevraagde energie komt ook weer van het net.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Dat hangt van uw energieverbruik af. Ons zonnepaneel van 240 Wp produceert 216 kWh per jaar. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3500 kWh per jaar. Daarvoor zijn dus 16 zonnepanelen van 240 Wp nodig.

Wat is de levensduur van zonnepanelen?
Men gaat er tegenwoordig van uit dat kwaliteitszonnepanelen 30 tot 40 jaar meegaan, en de omvormer ongeveer 25 jaar. Over de loop van jaren vermindert het rendement. Dat is ook per paneel verschillend.

Ik heb gehoord dat er binnenkort panelen op de markt komen met een hoger rendement, klopt dat?
Dat zou kunnen, maar panelen die een hoger rendement hebben, zijn ook duurder, dus per saldo maakt het niet zoveel uit. Bovendien duren spectaculaire rendementsverbeteringen nog zeker 15 jaar. De huidige techniek is 50 jaar oud en wel zo’n beetje uitgekristalliseerd.

Hoe weet ik wat mijn zonnepanelen opbrengen?
Op de omvormer kunt u precies aflezen wat het systeem opwekt.

Bereken hiernaast het voordeel dat u kunt behalen uit zonnepanelen, en vraag vrijblijvend een offerte aan, of vraag hier direct informatie aan.

 

Gratis electriciteit

Gratis electriciteit

Duurzaam leven met KeurSolar zonnepanelen

Duurzaam leven

KeurSolar zonnepanelen van Panasonic

Dankzij de zon